Svendborg Stadsensemble

Svendborg Stadsensemble

Idéen til projekt Stadsensemble kommer oprindelig fra Svendborg Musikråd, der tilbage i 2005 tog kontakt til byens kulturpolitikere med et forslag om at etablere en såkaldt stadsensembleordning i Svendborg, og med virkning fra januar 2006 lykkedes det at få bevilget et tilskud til driften af byens første ensemble. 

Formål og retningslinier

Formålet er at tilgodese lokale musikere indenfor både det rytmiske og klassiske område og profilere Svendborg/Sydfyn på en ny og anderledes måde. Ensemblet skal fremstå som musik- og kulturrepræsentant for Svendborg Kommune og skal på forhånd have et gennemarbejdet repertoire på minimum 45 min. samt være i stand til at rykke ud og spille ved særlige arrangementer i Svendborg - f.eks. til større og mindre officielle/festlige begivenheder, kulturarrangementer/festivaler og besøg fra venskabsbyerne. Ensemblet skal desuden have musikpædagogiske forpligtelser f.eks. i form af workshops for musikskoleelever.

Ensemblet udpeges for en to-årig periode og vil blive honoreret efter hver koncert med DMF's minimumstarif. Herefter oprettes/udpeges et nyt ensemble/orkester, som repræsenterer en anden musikgenre - og så fremdeles i årene frem. I 2013 er ensemblet (kapelmesteren) udpeget for et år.

Der annonceres efter et veletableret professionelt/semiprofessionelt kor eller orkester/band, der udvælges på baggrund af kvalitet, kreativitet, engagement og fleksibilitet.

Stadsensemblet finansieres af Svendborg Kommune (Udvalget for Kultur og Planlægning).

Udvælgelsen af ensemblet foretages i fællesskab af repræsentanter fra Kultur- og Fritidsafdelingen, Svendborg Musikråd og Svendborg Musikskole.

Stadsensembler i Svendborg

2006 - 2008: Klassisk trio bestående af Christa Danielsen: klarinet, Anne Vilain: cello, Hanne Bramsen: klaver.

2008 - 2010: Verdensmusikorkestret  Jakadaba Project bestående af  Bitten Guldbjerg, Trine Lund Sørensen og Michael Kristensen: vokal, Lars Rasmussen: guitar, Peter Skumme: keyboards, Peter Bendtsen: bas,Anders Ringgaard: basun, Pjotr Egholm: tenorsax, Stefan Pedersen: trompet, Esben Hansen og Gert Hjuler: percussion, Henrik Tap: trommer.       

2010 - 2012: TangoCatz! bestående af Marie Wärme: accordion, Selma Gade: klaver, Anne Vilain: cello, Christa Danielsen: klarinet.

2013: Anders Ringgaard: harmonika/basun - tager udgangspunkt i folkemusiktraditionen i forskellige duo-konstellationer.