TangoCatz! 2010-12

TangoCatz! 2010-12

Tango Catz! - Svendborgs stadsensemble 2010/2012

Så er byens nye stadsensemble udvalgt, og styregruppen bag ordningen glæder sig over, at man nu har fundet det orkester, der de næste to år frem skal virke som musik- og kulturrepræsentant for Svendborg. Ud af i alt 15 ansøgninger, hvoraf mange var yderst kvalificerede, faldt valget fra en enig styregruppe på Tango Catz!. En lokal kvartet, som består af fire hamrende musikalske kvinder, hvis hjerte banker vildt og inderligt for den argentinske tango.

Medlemmerne i Tango Catz! Marie Wärme, Christa Danielsen, Selma Gade og Anne Vilain, der spiller på henholdsvis accordeon, klarinet, klaver samt cello, er dykket ned i tangomesteren Astor Piazzollas fascinerende univers, hvor lidenskaben, melankolien og vildskaben hersker. Men ikke nok med det hans værker rummer en skøn blanding af klassisk musik og traditionel argentinsk tango, mens masser af delikate jazzharmonier blander sig. Og det er netop drømmen om at få lov til at krydse genrer, der har fået de fire dygtige og erfarne klassisk uddannede musikere til at forene sig i ensemblet Tango Catz. 

”Nu skal firkløveret for alvor ud at møde svendborgenserne, og vi håber, at byen er klar til at rejse med på et stort og voldsomt tangotrip de næste par år”, udtaler Pia Blohm, Svendborg Musikråd og medlem af styregruppen, og fortsætter: ”I de år stadsensembleordningen har eksisteret, er vi gået fra en klassisk trio til et stort rytmisk orkester, og med valg af Tango Catz! bygger vi nu bro mellem disse to musikalske verdner. Et spændende valg, der kan være med til at profilere Svendborg som Musikkens by, der tør gå nye veje og sætte sin helt egen dagsorden.” 

Styregruppen og Tango Catz! er nu i fuld gang med at planlægge en større præsentationskoncert, hvor der ved samme lejlighed skal tages afsked med det afgående stadsensemble Jakadaba.  I styregruppen har siddet repræsentanter for Svendborg Musikråd, Musikskolen og Kultur- og Fritidsafdelingen.

TangoCatz!   

Christa Danielsen: klarinet
Anne Vilain: cello
Marie Wärme: accordeon
Selma Gade: klaver

INFORMATION: Marie Wärme, marie@mariewarme.dk, Tlf. 28 71 54 66