Guitar, bas, harpe

Guitar, bas, harpe

Guitar/el-guitar

Guitaren er et fleksibelt og alsidigt strengeinstrument, der anvendes til såvel melodi- som harmonispil. Den er meget velegnet til både solospil og til sammenspil med andre instrumenter. For begyndere vil det første år gå med at lære guitarens muligheder at kende. Improvisation er også en disciplin i guitarundervisningen.

Alder: Vejledende fra 2.-3. klasse
Instrument: Musikskolen udlejer pt. ikke guitarer ud, da vi forventer, at man selv anskaffer sig et instrument (evt. med vejledning fra musikskolens lærere), da anskaffelsespris og udlejningspris er tæt på hinanden
Undervisere: Andrzej Blausz, Kim Olesen, Kirill Gedde.

El-bas

El-bassen har flere roller i den rytmiske musik. Dels danner den det rytmiske, det dybe harmoniske og melodiske fundament sammen med trommesæt eller andre instrumenter i et orkester, og dels spiller man ofte temaer og soli i forskellige stilarter.

I undervisningen vil du lære at spille forskellige genrer som rock, jazz, funk, latin, fusion med mere. Vi vil selvfølgelig arbejde med forskellige musikalske redskaber som noder, rytmer, tabulatur, gehørsspil, aflytning, diverse teknikker og andre musikbegreber.

Alder: Vejledende fra 11 år
Instrument: Vi lejer kun meget få el-basser ud.
Undervisere: Jan Bruun Nielsen og Jakob Riis Hansen

 

Kontrabas

Kontrabassen er orkestrets bund i alle former for sammenspil. Den er anvendelig i både klassisk, jazz og folkemusiksammenhæng. Det er en fordel at have lært at spille kontrabas, hvis man senere vil spille el-bas. Der findes idag børnekontrabasser, så børn fra 8 års alderen kan spille. Kontrabas i fuld størrelse skal man gå i 6. eller 7. klasse for at kunne betjene.

Alder: Vejledende fra 8 år
Instrument: Man kan oftes leje kontrabas af musikskolen.
Undervisere: Hanne Havndrup Jensen

Harpe

Fra 3. klasse. Harpeklang og strengespil. Hænderne leger med strengene og får harpen til at klinge af drømme. Med sit bløde væsen ligger den op ad klaver og guitar. Den celtiske harpe har 34 strenge, som du igennem små melodier lærer at kende.

Alder: Vejledende fra 8 år
Instrument: Man kan oftes leje celtisk harpe af musikskolen.