Klaver, kirkeorgel, harmonika

Klaver, kirkeorgel, harmonika

Klaver

Klaveret er et alsidigt og populært instrument, der kan anvendes til alle musik genre.

I disse år arbejdes der i musikskolerne med blandt andet en ændret begynderpædagogik på klaverområdet. Denne nytænkning vil tilgodese mere sammenspil, hørelære og forsøge at integrere klavereleverne mere i sammenspil og musikskolens sociale liv. Det forventes, at man har eget klaver/el-klaver i hjemme for at kunne øve sig.

Alle klaverlærere underviser i basisklaver. Senere kan eleverne vælge at specialisere sig indenfor rytmisk/ jazz-musik eller den klassiske genre.

For interesserede elever er der mulighed for at vælge en faglærer med speciale i rytmisk eller klassisk klaver.

Der undervises såvel i becifring, improvisation som traditionel nodelære.

Alder: Vejledende fra 8 år, evt. i samråd med læreren
Instrument: Man kan ikke leje klaver af musikskolen.
Undervisere: Irina Strange, Berit Garmo, Rasmus Grønborg (også rytmisk), Sulle Herforth, Peter Bom Mikkelsen (også rytmisk).

 

Kirkeorgel

Kirkeorglet er et af de mest storslåede instrumenter både hvad angår størrelse og klang. W. A. Mozart kaldte orglet for ”instrumenternes konge”, hvilket siger noget om de mange muligheder det giver i forhold til repertoire.

Alder: Fra 10 år
Instrument:
Undervisere: Poul Balslev

Harmonika

Harmonikaen er et meget alsidigt instrument og kan bruges i alle musikalske genrer; fra folkemusik til klassisk. Instrumentets opbygning gør det muligt at spille melodi i den ene hånd og akkompagnement i den andre. Eleven kan ret hurtigt opnå færdigheder der gør det muligt at spille sammen med andre, hvilket er en vigtig del af elevens videre udvikling. Musikskolen råder over instrumenter i forskellige størrelser.

Alder: Fra 8 år
Instrument: Kan lejes på Musikskolen.
Undervisere: