Violin, bratsch, cello, kontrabas

Violin, bratsch, cello, kontrabas

Musikskolen tilbyder undervisning på violin, bratsch, cello og kontrabas. Der undervises blandt andet efter suzuki-metoden. Når eleverne har opnået den fornødne instrumentale teknik og rimelige nodelæsningsfærdigheder kan de optages i strygeorkesteret. Musikskolen har en del violiner, bratscher, celler og basser, som kan udlånes til elever det første undervisningsår.

Violin

Der undervises både efter suzuki-metoden, som tilbydes børn fra de minimum er 5 år ligesom der også undervises efter andre metoder. For små børn er det vanskeligt at øve sig hjemme uden støtte af en voksen. For at kunne støtte er det en betingelse at en af forældrene (eller tilsvarende voksen) deltager i den ugentlige undervisning hos læreren. Her opnås den direkte kontakt mellem hjem og musikskole, som er af afgørende betydning. Det er ikke en betingelse, at forældrene selv kan spille. Derimod er er det vigtigt, at man kan og vil stille tid og interesse til rådighed for barnet. Der er brug for opmuntringer og godt humør. Man har at gøre med et ungt barn, som spiller et vanskeligt instrument. Ros for hvert opnået resultat er vigtigt - ligegyldigt hvor trivielt eller ubetydeligt det kan synes. Udover eneundervisning holdes også en obligatorisk fællestime, hvor ikke mindst lysten til at spille stimuleres ved at børnene spiller sammen med og for hinanden.

Alder: Vejledende fra 5 år
Instrument: Man kan leje violin af musikskolen.
Undervisere: Flemming Gamtofte og Ilia Skuratovskij

Bratsch

Bratschen eller violaen er lidt større end violinen. Den har en dyb, kraftig og smuk klang og er meget velegnet både til solo- og sammenspil og i symfoniorkestret.

Alder: Vejledende fra 12 år
Instrument: Man kan oftes leje af musikskolen.
Undervisere: Flemming Gamtofte

Cello

Celloen ser og hører du oftest i de store symfoniorkestre eller i mindre kammermusikgrupper hvor den med sin dybe varme tone udgør de dybe stemmer i orkestret. Celloen bruges også i pop-, jazz og rockmusik. Måske så du den på tv, da der var melodi grand prix? Du lærer at spille melodier og basstemmer og kan hurtigt indgå i sammenspilsgrupper. Man kan starte allerede i 7 års alderen, fordi celloen findes i mange forskellige størrelser. Instrumenter kan lejes af musikskolen i de første år.

Alder: Vejledende fra 7 år
Instrument: Man kan leje cello af musikskolen.
Undervisere: Ida Franck

Kontrabas

Kontrabassen er orkestrets bund i alle former for sammenspil. Den er anvendelig i både klassisk, jazz og folkemusiksammenhæng. Det er en fordel at have lært at spille kontrabas, hvis man senere vil spille el-bas. Der findes idag børnekontrabasser, så børn fra 8 års alderen kan spille. Kontrabas i fuld størrelse skal man gå i 6. eller 7. klasse for at kunne betjene.

Alder: Vejledende fra 8 år
Instrument: Man kan leje oftes leje kontrabas af musikskolen.
Undervisere: Hanne Havndrup Jensen