Nyhedsbrev december 2020

Nyhedsbrev december 2020

Kære forældre og elever i Svendborg Musikskole

Siden sidste nyhedsbrev er der sket en del  i vores dejlige musikskole. 

Hverdagen med undervisning, koncerter og sociale aktiviteter er igen udfordret af COVID-19 og de restriktioner som følger med. På Svendborg Musikskole har vi, fra starten af pandemien, haft fokus på at beskytte vores kerneopgave, for at sikre undervisningen under de bedst tænkelige forhold. Det har vi gjort ved at arbejde med så sikre rammer som muligt. Mantraet har været, at ingen elever eller ansatte skulle smittes på musikskolen.

At skulle fastholde samt skabe nye relationer med afstand, mundbind og visir er i sagens natur ikke det nemmeste. Jeg har med glæde, gennem hele perioden, oplevet elever, forældre og personale gøre en kæmpe indsats for, at det alligevel er lykkedes. Det vil jeg gerne sige stor tak for. 

Vi har på musikskolen oplevet, at både elever og forældre har været yderst disciplinerede omkring de retningslinjer, som har været grundlaget for vores fysiske muligheder. Da man først vænnede sig til de der mundbind, kunne man heldigvis også genkende de dejlige smil i øjnene, som viste glæden ved at komme til musik. 

Vi har måttet undvære alt for mange koncerter og derfor var der stor begejstring over planen om at streame vores julekoncerter. Planen var, at koncerterne skulle planlægges så de kunne gennemføres ved, at vi som plan A ville lave dem uden publikum. Var vi virkelig heldige kunne publikum kobles på som plan B. Det gav en tro på, at vi kunne øve op til koncerter som ikke ville blive aflyst, men ak. På trods af de gode intentioner, måtte vi alligevel kaste håndklædet i ringen og aflyse de sidste 3 julekoncerter. Heldigvis nåede vi at streame fra Sct. Nicolai Kirke mandag d. 7. dec og det var en stor fornøjelse at overvære. 

 

 

Lærerne har optaget nogle af de aflyste indslag, som vil blive lagt på vores facebook side. Så følg endelig med. 
Netop dette, at filme og dele elevernes præsentationer, er en helt ny tilgang til det at performe for eleverne. Her er der masser af god læring at hente. Det vil vi helt sikkert arbejde videre på.

Farvel til Jesper
Mandag d. 30. november måtte vi desværre tage afsked med Jesper, som har valgt at stoppe som leder af Svendborg Musikskole for at tage favntag med en af dansk kulturs største og ældste institutioner. Jesper er tiltrådt stillingen som orkesterchef for det Kongelige Kapel i København. Vi siger tak til Jesper for tre et halv år med masser af kærlighed til børn og unges møde med musikken samt en kærlighed til byen og Svendborg Musikskole. Vi ønsker Jesper alt det bedste i det nye job og håber, at han med tiden får besøg af nogle af vores dygtige elever. Pøj pøj Jesper.
Der er igangsat en proces omkring ansættelse af ny leder for Svendborg Musikskole med tiltrædelse 1. maj 2021. 

Lige nu er vi lukket fysisk ned, og ingen ved helt hvor længe. Vi gør alt hvad vi kan for at fortsætte det gode musiske arbejde med eleverne og glæder os til, at vi atter kan være fysisk sammen. Det ser måske lidt ”tåget” ud lige nu, men jeg er sikker på at tågen letter igen og magien ved fælles fysisk musik atter vil samle os. 

Undervisningen genoptages, efter årsplanen, i uge 2.

Til slut vil jeg benytte lejligheden til at ønske alle elever, forældre, samarbejdspartnere og ansatte en rigtig glædelig jul samt et godt, sundt og lykkebringende nytår. 


https://www.facebook.com/svendborgmusikskole

 

Ole Caspersen
Konstitueret leder
Svendborg Musikskole