Velkommen til sæson 20/21

Velkommen til sæson 20/21

Opdateret 17. august 2020

 

Kære Forældre og elever i Svendborg Musikskole

Et stort velkommen til alle nye elever og et ikke mindre velkommen tilbage til alle Jer, der har valgt at fortsætte her i Svendborg Musikskole.

Jeg er personligt utrolig stolt og meget glad for at så mange af Jer holdt ved i det svære Corona forår og oven i købet har valgt at fortsætte hos os, trods de besværligheder vi sammen overkom så godt vi kunne. TAK, TAK og atter TAK for det og ikke mindst for samarbejdet og forståelsen for dette gennem det sidste halve år.

Sæson 20/21 er en ganske særlig sæson, for, Corona eller ej, kan vi med denne sæson fejre en imponerende milepæl for musikken og musikskolen i hele Svendborg kommune.

Svendborg Kommune består jo, som bekendt, i dag af de tre tidligere mindre kommuner, Egebjerg, Gudme og Svendborg. På samme måde er Svendborg Musikskole i virkeligheden en sammenlægning af tre forskellige musikskoler med hver deres fortælling, hver deres DNA.

Det var Egebjerg der, i 1971 som en af de første kommuner i Danmark fik formaliseret en egentlig kommunal samlet musikskole. Selvfølgelig var der masser af musik og musikundervisning i både Svendborg og Gudme, både i privat og folkeskole regi, men en egentlig samlet professionaliseret musikskole havde man endnu ikke. Det fik man ganske hurtigt, men ret skal være ret når vi fejrer en fødselsdag, så det er naturligvis Egebjerg der kan brøste sig af at være den kommune, der lagde grundstenen til vores store profesionelle musikskole, der i dag dækker hele Svendborg Kommune.

Vi har en række store arrangementer i jubilæumssæsonen, ikke mindst omkring vores to store tværfaglige projekter, ”Spil Dansk” dagene og vores store projektuge til foråret. Det er planen at disse arrangementer skal afholdes med fokus på vores elever - det er deres fest – og med inddragelse af såvel tidligere elever samt andre relevante danske kunstnere.

Vi planlægger ud fra, at det hele kan gennemføres som ønsket. Vi er naturligvis hverken blinde eller døve overfor den udvikling vi desværre ser i øjeblikket i samfundet. Jeg vil opfordre jer alle til at følge os på Facebook og her på hjemmesiden for den seneste information og opdatering. Sker der noget mere drastisk, kontakter vi Jer naturligvis direkte.

Vi er gået i gang med at indrette såvel vores fysiske rammer som pædagogiske tilgang efter en ny virkelighed som vi desværre nok skal forberede os på kommer til at gælde et stykke tid. De stramme adgangskrav til skolen gælder ikke mere, men vi vil bede Jer alle respektere de samme regler mht. til afspritning, afstand m.m. som gælder på såvel skoler som i det øvrige samfund. Derudover vil der være særlige foranstaltninger afhængig af instrument, hvilket jeres lærer vil instruere Jer i.

Vigtigst af alt, så lad være med at komme i musikskolen hvis i er syge og ikke har været i jeres normale skole. Hvis uheldet skulle være ude og i bliver konstateret smittet med Corona skal I omgående give besked til musikskolen så vi kan sikre vores øvrige elever og personale.

Jeg glæder mig til en forrygende jubilæumssæson og til at se – og ikke mindst høre – jer alle igen.

Jesper Rosenkilde
Leder, Svendborg Musikskole.